bouwgenoot random

Kluspanden te koop

Leegstaande of verwaarloosde panden hebben een negatieve uitstraling naar de aangrenzende woningen en omgeving. Om de panden grondig op te knappen heeft Voorstad Oost de kluspandenregeling.


Met een bijdrage van de gemeente Deventer aan de koper van een kluspand is het financieel aantrekkelijk het kluspand te kopen en te verbouwen. De bijdrage uit de kluspandenregeling bestaat uit een vastgesteld geldbedrag ineens bij aankoop van het pand tot maximaal 15% van de getaxeerde waarde.

 

Van de nieuwe eigenaar wordt verwacht dat hij of zij zelf in het pand gaat wonen, de woning verbetert volgens minimumeisen en energiebesparende maatregelen treft.
Bouwgenoot heeft voor te koop staande kluspanden een bouwkundig advies en energieadvies met een raming van de kosten en informeert u over de mogelijkheid laagrentend te lenen tot wel € 50.000,-

 

 

 

Voorstadlogo

Woning verbeteren en energie besparen is nu extra aantrekkelijk in Voorstad Oost. De gemeente helpt met advies en begeleiding en een lening met lage rente. Wilt u meer weten? Bekijk het informatiefilmpje of lees meer over de kluspandenregeling