bouwgenoot random

Energie besparen en woningverbetering

Energie besparen zorgt voor een lagere energierekening en uw huis wordt comfortabeler. Ook gaat de CO2 uitstoot omlaag en dit is weer goed voor het klimaat.

 

Interesse

Helpt u het klimaat en bent u nieuwsgierig naar welke energiebesparende maatregelen u kunt nemen, neem vrijblijvend contact op met één van onze energieadviseurs. Onze energieadviseurs kunnen u informeren over de te nemen maatregelen, kosten, terugverdientijden en eventuele subsidies/leningen.

 

Woont u in de wijk Voorstad in Deventer (zie onderstaand kaartje) dan kunt u, dankzij een bijdrage van de provincie Overijssel en de gemeente Deventer, een gratis advies over energiebesparende maatregelen en een gratis warmtebeeld krijgen van Bouwgenoot.

 

kaartje Voorstad  Voorstad = donkerrode gebied

Warmtebeelden

Met een warmtebeeldcamera kan de energieadviseur van Bouwgenoot warmtebeelden maken van uw woning. Hierop kunt u zien waar de warmte weglekt uit uw woning en waar het zinvol is om extra isolatie aan te brengen. Bouwgenoot heeft een warmbeeldcamera en biedt u gratis een warmtebeeld van uw woning aan als u woont in de wijk Voorstad in Deventer.

Het beste moment voor het maken van een warmtebeeld is ’s winters in de ochtend of bij bewolking.

 

Subsidies

Het subsidiebudget voor het aanbrengen van energiebesparende maatregelen is momenteel uitgeput. Wel is er nog subsidie beschikbaar voor het plaatsen van een warmtepomp of zonneboiler.

De hoogte van het subsidiebedrag voor een warmtepomp is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor warmtepompen ligt deze indicatief tussen de € 1000 en € 2.500.

De hoogte van het subsidiebedrag voor de zonneboiler is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor zonneboilers hangt deze af van de jaaropbrengst en is indicatief vanaf € 500 per apparaat.

 

Leningen

Door een bijdrage van de provincie Overijssel kunt u voordelig lenen tegen een zeer lage rente. Meer informatie hierover vindt op de site energiebespaarlening https://www.energiebespaarlening.nl/overijssel/

 

Welke energiebesparende maatregelen

U kunt verschillende maatregelen nemen om uw woning energiezuiniger te maken. Uw keuze wordt bepaald door uw woning en uw budget.

 

energiebesparing per maatregel

 

Energie besparen zorgt voor een lagere energierekening en uw huis wordt comfortabeler. Ook gaat de CO2 uitstoot omlaag en dit is weer goed voor het klimaat.Helpt u het klimaat en bent u nieuwsgierig naar welke energiebesparende maatregelen u kunt nemen, neem vrijblijvend contact op met één van onze energieadviseurs. Lees meer